BEDRIFTSTEKNOLOGI

Regjeringen vurderer flate nett-priser

Stoltenberg-regjeringen vurderer i disse dager om teleselskapene skal bli pålagt å ta en flat abonnementspris, og ingen tellerskritt, på internett-tilkobling. Dette er det samme som flere europeiske land har gjennomført.

Sigvald Sveinbjørnsson
6. juli 2001 - 11:02

Koordinator for eNorge og statssekretær i Nærings- og handelsdepartementet, Tore O. Sandvik, har sammen med "eMinister" Grete Knudsen mål om å få flest mulig på nett.

Ett av tiltakene er å gjøre det samme som for eksempel styresmaktene i Storbritannia og Tyskland har gjort, nemlig å kreve at de teleselskapene med stor markedsmakt må ta en flat månedspris på bruk av Internett, og ikke ta seg betalt per tellerskritt som benyttes.

Dette er en løsning som regjeringen i dag vurderer, forteller Tore O. Sandvik til digitoday.no. Dermed kan regjeringen gå inn for en løsning der teleselskapene må ta seg betalt via vanlig Internett på samme måte som gjennom ADSL, hvor man betaler en fast pris i måneden.

- Det er noe vi vurderer å igangsette, men vi må se nærmere på erfaringene fra andre europeiske land som har gjennomført dette, sier Sandvik til digitoday.no

Han trekker blant annet frem negative signaler fra ordningen i Storbritannia, hvor det har vært kritikk fra flere hold for en slik løsning.

Et av aspektene Sandvik er redd for er om dette vil kunne forsinke utbyggingen av et skikkelig bredbåndsnett. En slik løsning som man i dag vurderer kan føre til at det eksisterende telenettet bare blir oppdradert, ikke at det blir interesse for ny bredbåndsteknologi.

- Jeg har bestilt oppdaterte rapporter for hvordan forholdene er i Tyskland og Storbritannia på dette området, og hva erfaringene er så langt, sier Sandvik til digitoday.no. Denne ordningen har eksistert i omtrent ett år i Storbritannia.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.