- Regjeringens år 2000-innsats er patetisk

Bjørn Trondsen, sjef i Dataforeningen og EDB ASA mener regjeringen bagatelliserer sine egne år 2000-problemer mens de skriker over næringslivets manglende innsats.

Bjørn Trondsen, sjef i Dataforeningen og EDB ASA mener regjeringen bagatelliserer sine egne år 2000-problemer mens de skriker over næringslivets manglende innsats.

Bjørn Trondsen, sjef i Dataforeningen, reagerer på Regjeringens omtale av sitt år 2000-arbeidet i forslaget til statsbudsjett som ble lagt frem i går. " Det er ikke overhengende fare for svikt i statsforvaltningen på grunn av år 2000-problemet", melder Arbeids- og administrasjonsdepartementet (AAD).

Les om risikoen for at vann og strøm forsvinner:


Trondsen, som til daglig er toppsjef i det store konsulentselskapet EDB ASA, mener regjeringen tar for lett på situasjonen. Han peker på at 40 prosent av alle offentlige etater ennå ikke har noen tidsplan for å løse sine dataproblemer og en av tre har heller ingen beredskapsplan.

- Bare det offentlige kan tillate seg å konkludere slik på dette grunnlaget. Dette tyder på at man han har kommet skjevt i gang med arbeidet, og nå er nødt til å prioritere vekk en rekke etater, tordner Trondsen. Han mener det er grunn til å være nervøs når staten ikke holder sin egen tidsfrist.

- Det er patetisk å fortelle småbedrifter hvor viktig år 2000-sikring er, når man selv ikke har gjort jobben, mener Trondsen.

Regjeringen, med Nærings- og handelsminister Lars Sponheim i spissen, har tidligere innrømmet at ikke alle deler av statsapparatet har kommet like langt. I sitt arbeid har departementene fokusert på det de definerer som "virksomhetskritiske oppgaver", det vil si de sentrale departementene, helsesektoren, strøm, vann og avløp.

Arbeids- og administrasjonsdepartementet konkluderer derfor med at det ikke vil oppstå noe sammenbrudd på nyttårsaften.

- Omlag en tidel av problemene vil oppstå nyttårsaften. Resten vil komme før eller etter, og de vil fortone seg mer som sand i maskineriet enn som et stort smell, sier Hans Christian Holte i AAD.

Til toppen