Regjeringens IT-topp takker for seg

En av IT-Norges viktigste jobber er ledige.

Regjeringens IT-topp takker for seg
Lars-Henrik Myrmel-Johansen takker for seg som ekspedisjonssjef i Fornyingdepartementet. Der har han hatt ansvaret for IT-politikken, og blant annet hatt ansvaret for Difi. Bilde: Stian Lysberg Solum/SCANPIX

Ekspedisjonssjef Lars-Henrik Myrmel-Johansen i Fornyingsdepartementet (FAD) har de siste seks årene innehatt en av de viktigste jobbene innen IT for offentlig sektor. Som toppbyråkrat har han hatt overoppsyn med IT-poltikken, og vært en slags «styreleder» for Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi).

Nå takker han han til fordel for en lederstilling i Finansdepartementet, hvor han skal jobe i seksjonen som er ansvarlig for statsbudsjettet. Dermed skal det ikke bare finnes en ny sjef i Difi denne høsten – også «sjefen til sjefen» skal besettes.

– Jeg forlater ikke FAD, men jeg begynner i Finansdepartementet. Det var en stilling som var veldig spennende og morsom. Det er en sentral stilling i forvaltningen og en mulighet som ikke dukker opp ofte, sier Myrmel-Johansen til digi.no.

Myrmel-Johansen var blant annet interim-leder for Difi før Hans Christian Holte ble hentet inn for seks år siden. Men avgangen hans fra FAD har ikke noe med at ekspedisjonssjefen nå velger seg et nytt departement og beite.

– Vi jobbet veldig tett sammen de siste fem seks årene, men det er tilfeldig at vi går samtidig. Men dette kan være en stor mulighet for et nytt par, sier byråkraten.

Han vil ikke kommentere noe som helst rundt hvem hans etterfølger bør være, eller hvilke egenskaper man bør ha for å få jobben.

– Men det er en utrolig spennende jobb, kanskje den mest spennende i offentlig sektor. Den dekker hele spekteret innen IT-politikk, sier den avgåtte ekspedisjonssjefen.

Når vi spør han hva den mest utfordrende oppgaven har vært de siste årene svarer han diplomatisk, etter å ha tenkt seg litt om:

– Det er to ting jeg er stolt over: Digitaliseringsprogrammet og Digital agenda, som regjeringen la frem tidligere i år. I tillegg til arbeidet med elektronisk ID-arbeidet. Det ble sett på som en nærmest uløselig sak for noen år siden. Nå har vi fått ID-porten med BankID, som svært mange har begynt å knytte seg til.

Myrmel-Johansens stilling er allerede utlyst. Har du lyst å søke kan du sjekke ut denne lenken.

    Les også:

Les mer om: