FORBRUKERTEKNOLOGI

Regner ut hva nettsteder er verdt

Google betalte ti ganger så mye som YouTube var verdt, ifølge en nettbasert tjeneste.

11. apr. 2007 - 11:28

Det er gode tider i IT-bransjen og det rapporteres stadig om nettsteder som selges for helt ufattelige priser. YouTube troner på topp etter at de ble solgt for 1,65 milliarder dollar.

Det var et beløp som sendte sjokkbølger gjennom bransjen, og skal vi tro nettstedet DNScoop var det en grov overprising. Der har de nemmelig regnet seg frem til at nettstedet er verdt 185 millioner dollar, altså cirka ti prosent av det Google betalte.

DNScoop er en relativ enkel nettside som regner ut hva forskjellige nettsider er verdt. Tjenesten tar utgangspunkt i opplysninger om hvor gammelt domenet er, hvor høy pagerank nettstedet har hos Google, hvor mye trafikk de har i henhold til Alexa og hvor mange indekserte sider søkemotorene har på nettstedet.

Resultatet er selvsagt alt annet enn til å stole på, men med så mange indikatorer kan det være interessant å se hvordan forskjellige nettsteder står i forhold til hverandre.

Her kan du selv verdien sjekke ut dine favorittnettsteder.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.