BEDRIFTSTEKNOLOGI

Regnskapsprogram tar kvelden

Fortvilte brukere får ikke overført data.

19. juli 2010 - 11:04

Quicken er et av verdens mest brukte regnskapsprogrammer til privat bruk, og desidert størst på sitt område i USA.

Intuit, som er selskapet bak Quicken, kjøpte i september i fjor konkurrenten Mint. De varslet at Quicken-brukere måtte gå over til Mint, men først nå gjør de alvor av planene.

Svært mange som kjører nettutgaven av programmet fortviler nå over at det ikke går an å overføre data fra Quicken-plattformen til Mint.

I følge TechCrunch.com er svaret fra Intuit til fortørnede brukere lite oppløftende:

Nei. Etter en nøye vurdering har vi tatt beslutningen om å ikke overføre eller la brukerne selv overføre data fra Quicken Online til Mint.com.

Årsakene skal i følge Intuit være at både tabeller, budsjettfunskjoner og konto-autentiseringen er såpass forskjellige på de to programmene at det ikke vil være regningssvarende å lage en bro mellom dem.

Reaksjonene har ikke latt vente på seg. En bruker skriver blant annet:

– Kan dere ikke i det minste vente til nyttår, slik at folk kan få med seg hele året med regnskap og skattedata? ujeg vet dette er gratis, og jeg vet at dere forsåvidt ikke skylder noen noe som helst. Men å legge ned tjenesten før slutten av året er en virkelig dårlig idé. det er som å fortelle kunden at produktet ikke var verd noe likevel, og at du i grunnen aldri skulle ha brukt det. Og at du i grunne ikke burde bruke Mint.com heller, siden det samme kan skje med dine data der.

Flere sier også at de er villige til å betale dersom Intuit klarer å opverføre regnskapene deres sømløst fra Quicken til Mint.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.