Reiser jorda rundt etter SAP-folk

Presset etter nye SAP-folk er blitt så stort at Accenture Norge nå jakter på den andre siden av kloden.

Presset etter nye SAP-folk er blitt så stort at Accenture Norge nå jakter på den andre siden av kloden.

IT-bransjen skriker etter SAP-kompetanse, noe stillingsannonser bekrefter. Alle typer bedrifter fra Kværner og Statoil til IBM og Accenture søker nå etter mange nye SAP-folk.

SAP Norge har inngått avtale med konsulentselskapet Bouvet og Høyskolen i Stavanger som kan sertifisere SAP-konsulenter.

I fjor ble det sertifisert rundt 50 SAP-konsulenter i Norge.

I kampen om nye hoder går Accenture nye veier, og ikke minst lange veier. 19. april reiser Accentures rekrutteringsansvarlig, Elisabeth Meidel til Austraila i jakten på SAP-konsulenter. Reisen er i regi av organisasjonen for studenter i utlandet, Ansa.

På Queensland University of Technology i Brisbane i Australia, som er ranket høyt på teknologisiden, utdannes personer med SAP kompetanse som er interessant for Accenture. Her er det mellom 300 og 400 norske studenter som studerer alt fra økonomi, forretningsledelse og IT.

På Queensland finnes en egen linje, der studentene gjennomgår kurs og bruker SAP underveis. Varigheten kan være alt fra en treårig bachelor-grad til ferdig master på fem år.

Accenture skal i løpet av året ansette 50 nyutdannede og Meidel ser ikke bort fra at en betydelig andel vil komme fra Australia. Men også NITH, NTNU, universitetene og andre norske høyskoler vil være aktuelle.

Det er andre året Accenture legger ut på Australia-reise for å finne SAP-eksperter. I fjor ansatte selskapet 15 studenter fra Australia, hvorav åtte til ni i dag er sysselsatt i SAP-prosjekter.

- Vi merker at det er helt andre tider nå og vi vil rekruttere friskt i år, sier Meidel til digi.no.

Men hun presiserer at det ikke vil være dot.com tilstander og selskapet ønsker å ha en edruelig tilnærming til nyansettelser.

- Vi ser en klar fordel ved å ansette norske studenter fra Australia som har jobbet i tverrkulturelle miljøer og har tilegnet seg faget, kultur og språket, men vi er ikke desperate. Det finnes også mange gode kandidater i Norge vil vil se på, framholder Meidel.

Til toppen