Rekord-fallskjerm for inkompetent analytiker

Med tette kontakter til WorldCom var Citigroups teleanalytiker Jack Grubman optimist til det siste. Han fikk 32,2 millioner dollar for å si opp.

Med tette kontakter til WorldCom var Citigroups teleanalytiker Jack Grubman optimist til det siste. Han fikk 32,2 millioner dollar for å si opp.

Jack Grubman ble betraktet som Citigroups beste analytiker innen telebransjen, og hadde alltid en kjøpsanbefaling klar, for WorldCom eller andre veksthus der han hadde særs gode kontakter. I WorldCom slapp han for eksempel inn som flue på veggen når de hadde styremøte.

- Jeg beklager at jeg, i likhet med mange andre, ikke evnet å forutsi at telekomsektoren ville bryte sammen, heter det i Grubmans offisielle oppsigelse.

Misnøyen med Grubman, som ble presset til å si opp selv om han fortsatt hadde 13 måneder igjen på kontrakten, var ikke bare intern. Hans ubegrunnede optimisme har utløst over tjue søksmål fra Citigroups kunder. Han etterforskes av USAs nasjonalforsamling for mistanke om at han hjalp ledende telefolk skaffe seg aksjer mot at Citigroup fikk oppdrag for de samme teleselskapene.

Grubman avviser disse anklagene, og påstår han ikke hadde forutsetninger for å vite hva som egentlig skjedde innen telebransjen.

Citigroup har ingen kommentarer til at de betalte 32,2 millioner dollar for å få Grubman til å si opp frivillig. Det er følgelig uklart om det er korrupsjonen eller inkompetansen som kompenseres mest. Konkurrerende analytikere påstår at flekkene på Grubmans CV var blitt så store at selv ikke Citigroup evnet å skrubbe ham ren.

Til toppen