RESULTATERFINANS

Rekord for år 2000-søksmål

I hva som trolig er en rekord så langt for år 2000 søksmål har teleselskapet GTE saksøkt sine forsikringsselskaper for over tre milliarder kroner.

Einar Ryvarden
6. juli 1999 - 09:30

De fleste juridiske strider om erstatning for år 2000-problemet blir løst på bakrommet i USA - en rettssak blir fort en offentlig skittentøyvask som ingen er tjent med. Det er derfor oppsiktsvekkende at teleselskapet GTE går til søksmål for å få tilbake de tre milliarder kronene selskapene hevder de har brukt på å rette og teste sine data og elektronikksystemer.

Men enda mer spesielt er det at GTE ikke har saksøkt noen leverandører. I stedet har teleselskapet snudd seg mot sine fem forsikringsselskaper. Avisen Wall Street Journal skriver at selskapet hevder at deres forsikringspoliser dekker "ødeleggelse, forstyrrelse eller forstyrrelser i alle deres data, kode, og programvare"

Amerikanske politikere arbeider for tiden med lovverk som vil gi databransjen sterkere beskyttelse mot år 2000-søksmål, men lovverket vil ikke hjelpe forsikringsselskapene, skriver Wall Street Journal.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.