Rekord for IT-konsulenter

Bouvet og Sverre Hurum leverte meget sterke resultater i fjor.

Bouvets toppsjef, Sverre Hurum, kunne torsdag morgen presentere meget sterke resultater for IT-konsulentselskapet. I løpet av 2011 ansatte han 137 nye konsulenter.
Bouvets toppsjef, Sverre Hurum, kunne torsdag morgen presentere meget sterke resultater for IT-konsulentselskapet. I løpet av 2011 ansatte han 137 nye konsulenter. (Bilde: Nicki Twang)

Bouvet og Sverre Hurum leverte meget sterke resultater i fjor.

Det børsnoterte IT-konsulentselskapet Bouvet fremla torsdag morgen tall for fjerde kvartal 2011 og dermed for fjoråret som helhet.

Selskapet solgte tjenester for 22 prosent mer i fjerde kvarta i fjor enn samme kvartal året før, og for året som helhet var veksten på 26 prosent i forhold til året før. Omsetningen i 2011 endte på 897 millioner kroner, mens de i fjerde kvartal kunne klokke hjem 258 millioner kroner i omsetning.

Driftsresultatet for fjerde kvartal i fjor endte med et overskudd på 25,3 millioner kroner, opp 6,7 prosent fra 23,7 millioner kroner året før. Dermed ble ikke omsetningsveksten i fjerde kvartal helt og holdent med i resultatveksten. Men for året som helhet opplevde selskapet en betydelig resultatforbedring. For hele fjoråret kunne selskapet nemlig melde om et driftsresultat på 88 millioner kroner, en vekst på 36 prosent fra året før.

Resultat før skatt endte i fjerde kvartal med et overskudd på 25,8 millioner kroner, en vekst på 6,8 prosent fra samme periode i 2010. For 2011 totalt sett endte selskapet året med et resultat før skatt på 89,9 millioner kroner, en vekst på 34 prosent fra 2010.

– Økningen i driftsinntekter i fjerde kvartal og året som helhet er et resultat av en økning i antall ansatte, en forbedring i faktureringsgraden, samt en økning i driftsinntekter fra salg av underkonsulenter, melder selskapet i en børsmelding.

Toppsjef Sverre Hurum skriver til sine aksjonærer at de er svært fornøyd med at den positive utviklingen i 2011 fortsatte inn i årets siste kvartal til tross for mye usikkerhet i finansmarkedene.

– Vi opplever at vår regionale forretningsmodell gjør oss bedre i stand til å tilpasse oss ulike behov og at dette har en meget positiv effekt på både etterspørsel og konkurranseevne i de lokale markedene. Vi forventer fortsatt høy aktivitet i tiden fremover, og vi er godt posisjonert til å ta en enda større del av det skandinaviske markedet, sier Hurum i en kommentar.

Antall ansatte har i fjerde kvartal vokst omtrent like mye som omsetningen. Da året var omme kunne selskapet telle 779 ansatte, mot 642 ansatte da fjerde kvartal 2010 rant ut. Selskapet har kontorer i Norge og Sverige.

    Les også:

Til toppen