Rekord for Microsoft

Gjør det sterkt innen nye satsingsområder.

Rekord for Microsoft
REKORD: Steve Ballmer kan si seg fornøyd med å ha levert rekordomsetning for Microsoft i det som fort kan vise seg å bli det siste kvartalsregnskapet han fikk presentere før han går av som toppsjef. Bilde: REX/All Over Press

Microsoft satte omsetningsrekord i sitt regnskapmessige andre kvartal som ble avsluttet 31. desember.

IT-giganten omsatte for 24,5 milliarder dollar i desember-kvartalet. Det tilsvarer nærmere 150 milliarder kroner, og er en oppgang på solide 14 prosent mot samme periode i fjor.

Nettoresultatet økte også, men bare med knappe 2,8 prosent til 6,56 milliarder dollar.

Omsetningen innen selskapets plattform for nettskyen, Azure, samt den skybaserte kontorpakken Office 365 har mer enn doblet seg på ett år. SQL Server og System Center gjorde et sterkt kvartal med tosifret prosentvis omsetningsvekst.

De solgte Surface-nettbrett for 893 millioner dollar, godt over en dobling (123 prosent opp) mot forrige kvartal. Regnskapet røper for øvrig ikke antall solgte enheter eller fordeling blant modellene. Før jul var nettbrettene deres utsolgt mange steder.

På forhånd var det kjent at deres nye spillkonsoll Xbox One gjorde suksess og nok lå pakket under mange juletrær. Totalt ble det solgt 3,9 millioner av denne, samt ytterligere 3,5 millioner av den tilårskomne forgjengeren Xbox 360.

OEM-inntektene fra Windows som er knyttet opp til det historisk trege PC-salget falt på sin side 3 prosent. I forrige kvartal var nedgangen på 7 prosent.

Det må føles bittersøtt for avtroppende toppsjef Steve Ballmer å se at hans egen strategi, forvandlingen til leverandør av «tjenester og enheter», for alvor begynner å bære frukter, nettopp mens selskapet søker å erstatte ham.

Arvtakeren ble ikke kunngjort da Microsoft natt til fredag la frem regnskapstallene. Ballmer har sagt at han vil gå av innen august.

– Vår kommersielle virksomhet fortsetter i raskere tempo enn markedet generelt, og vårt forretningsområde enheter og forbruker gjorde det flott i julekvartalet. Våre investeringer i enheter og tjenester leverer høy verdi til kundene, og sammen med partnerne våre sørger det for sterke resultater og god posisjon for langsiktig vekst, sier Steve Ballmer i en kommentar.

– Vi leverte rekordomsetning mens etterspørselen etter våre bedriftsprodukter fortsatt er høy. Utviklingen en sterk i segmentet for enheter og forbruker, sier finansdirektør Amy Hood.

Resultatene var bedre enn det analytikere på forhånd hadde ventet. Ifølge nyhetsbyrået Reuters sørget de sterke tallene for at Microsofts aksjekurs løftet seg 4,4 prosent.

    Les også:

Les mer om: