FORBRUKERTEKNOLOGI

Rekord for ny iPhone

Solgte mer enn 4 millioner iPhone 4S første helgen.

iPhone 4S har solgt unna den første helgen den har vært i salg.
iPhone 4S har solgt unna den første helgen den har vært i salg. Bilde: Apple
18. okt. 2011 - 10:51

Apple har solgt mer enn 4 millioner enheter av iPhone 4S den første helgen telefonen ble lansert. Det knuser alle rekorder fra selskapet.

I fjor, da iPhone 4 ble lansert, ble det rapportert om et salg på 1,7 millioner enheter den første helgen. Det melder Bloomberg News.

Forhåndsbestillingene på iPhone 4S, som ble lansert i slutten av september, rundet 1 millioner enheter. Telefonen er helt lik forgjengeren iPhone 4, men har fått en betydelig oppgradering. Blant funksjonene er den digitale assistenten Siri, kraftig forbedret kamera og langt mer prosessorkraft.

Da telefonen ble lansert var det imidlertid en del skuffelse å spore. Markedet forventet nemlig en helt ny versjon, iPhone 5. Da denne uteble falt også aksjekursen til Apple. Apples nyhet fikk imidlertid betydelig oppmerksomhet som følge av at Apple-grunnlegger Steve Jobs gikk bort i begynnelsen av oktober.

Ettersom iPhone 4S er det siste kjente produktet Jobs har vært med å utvikle er det mange som har bestemt seg for å kjøpe en.

Analytikere forventer at Apple vil selge mer enn 27 millioner iPhones i løpet av fjerde kvartal, skriver Bloomberg News.

Apple lanserte forrige uke en oppdatert versjon av sitt mobile operativsystem, iOS5. Så langt skal 25 millioner Apple-brukere ha lastet ned den nye versjonen.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.