KARRIERE

Rekord for realfag og teknologi

Aldri før har så mange fått tilbud om studieplass, ifølge Samordna opptak.

Forskning på nanorør ved NTNU. Bildet er tatt i fjor høst. For å studere nanoteknologi ved NTNU fra i høst må du ha over 61 poeng.
Forskning på nanorør ved NTNU. Bildet er tatt i fjor høst. For å studere nanoteknologi ved NTNU fra i høst må du ha over 61 poeng. Bilde: Harald Brombach
19. juli 2013 - 10:53

Første runde i tildeling av studieplasser fra Samordna opptak er gjennomført. Har du søkt kan du logge inn nå for å se hva ditt tilbud er.

Tall fra Samordna opptak viser at 117 000 har brukt tjenesten til å søke studieplass på Norges 46 høyskoler og universiteter i offentlig regi. Av disse er 97 200 kvalifisert for opptak til minst ett studium. Av disse igjen har 83 460 fått tilbud om studieplass. Det er 4 000 flere – 5,1 prosent – tilbud enn i fjor.

– Det er sendt ut rekordmange tilbud om studieplass ved realfaglige og teknologiske studier. I alt 3 431 har fått tilbud om realfagplass, en økning på ca 7 prosent. Til bachelorstudiet i teknologi er økningen enda større, ca 11 prosent økning fra i fjor, heter det i pressemeldingen fra Kunnskapsdepartementet.

Tallene viser også at 13 750 kvalifiserte søkere ikke har fått tilbud om studieplass.

Det er allerede nå lagt ut en oversikt over ledige studieplasser, som man kan søke på fra og med i morgen.

Statssekretær Ragnhild Setsaas viser til at erfaringen fra tidligere tilsier at mange kvalifiserte søkere som ikke fikk plass i første runde kan få plass i andre.

– Jeg oppfordrer søkere uten tilbud om å sjekke nettportalen. Der finnes det fortsatt mange spennende tilbud og her er det førstemann til mølla, sier Setsaas.

I en pressemelding fra NTNU heter det at det er en tydelig teknologitrend for jenter.

Karakterkravene til teknologifagene ved NTNU har steget igjen, og andelen jenter fortsetter å øke.

– Økningen i andelen jenter som velger teknologi- og realfag er en trend og ikke tilfeldige svingninger. Dette er et resultat av bevisst satsing gjennom flere år, sier prorektor for utdanning og læringskvalitet Berit Kjeldstad.

Ved årets opptak hadde 11 800 NTNU som førstevalg. Av disse har over 8 000 fått tilbud om studieplass.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.