Rekord kvartal for Cisco etter oppkjøp

Cisco leverte gode tall takket være oppkjøp og sin utvidede satsning på tjenester og verdiøkende produkter.

Rekord kvartal for Cisco etter oppkjøp

Cisco leverte gode tall takket være oppkjøp og sin utvidede satsning på tjenester og verdiøkende produkter.

Nettverksgiganten Cisco har lagt frem tall for første kvartal i selskapets regnskapsår 2007.

Omsetning endte på 8,2 milliarder dollar. I samme periode i fjor hadde selskapet en omsetning på 6,5 milliarder. Resultat før skatt var 1,6 milliarder dollar, noe som var 27,5 prosent mer enn i samme kvartal i fjor.

– Det er spennende for oss å se at nyere produktområder som Unified Communication og IP-telefoni vokser raskt i Norge, samtidig som mer etablerte segmenter som våre trådløse nett fortsatt vokser raskt, sier Jørgen Myrland, administrerende direktør i Cisco Norge, i en pressemelding

Han sier videre at det i den norske divisjonen var spesielt god vekst i forretningsområdet Advanced Technologies.

Selskapet kom samtidig med prognoser for neste år. Selskapets forventer en fortsatt vekst i størrelsesordenen 24 til 25 prosent, en kraftig økning sammenlignet med tidligere kvartaler der veksten har ligget på 10 til 15 prosent. Ifølge Wall Street Journal skyldes mye av denne økte vekstforventningen kjøpet av Scientific-Atlanta tidligere i år for 6,9 milliarder dollar.

Sist gang selskapet opplevde en tilsvarende vekst var i midten av 2004.

– Dette er det raskeste enkeltstående år-til-år vekstrate vi har sett på flere år, uttalte John Chambers, administrerende direktør i Cisco på en telefonkonferanse med aksjeanalytikere etter at tallene var lagt frem.

Cisco har begynt å satse med på tjenester og produkter som bruker nettverket, istedenfor bare å levere utstyr som tilrettelegger for kommunikasjon.

Til toppen