BEDRIFTSTEKNOLOGI

Rekord-opplutning for tung IT-messe

Det er ikke mange IT-messer igjen, men Bo Hjort Christensen samler de tyngste kundene.

1. juni 2007 - 10:17

De fleste IT-messene er borte, for mange merket nok det var privatpersoner og ikke de viktige kundene som dominerte.

Bo Hjort Christensen og messen han arrangerer samme med norsk siviløkonomi-forening er derfor skiller seg derfor ut: Moderne Økonomisystemer 2007 som går av stabelen til uken setter nye rekorder for påmelding.

Den kombinerte konferansen/messen har dog bare 150 påmeldte, men det er opp fra 120 i fjor. Og dette er da også de tyngste kundene i Norge som IT-bransjen drømmer om å få tak i: Dette er kunder som skal bytte ut sine sentrale styrings- og økonomisystemer, prosjekter som fort får to og kanskje tre siffer foran millionen.

Dette har fått alle ERP-leverandører unntatt en til å kjøpe plass på messe-delen av den to dager lange konferansen.

- SAP, Oracle, Microsoft, Mamut og aktører som 24sevenoffice er med. Det er bare Visma som alltid har sagt nei, forteller Hjort Christensen til digi.no.

Christensen arbeider halvtid som studieleder på BI og halvtid som frittstående rådgiver for selskaper som skal skaffe seg nytt ERP/økonomisystem.

Bedt om å oppsummere den viktigste endringen i det norske ERP-markedet det siste året, har Christensen en kjapp konklusjon:

- Listen og bredden til de nettbaserte ERP-systemene vokser fort. De er foreløpig bare egnet for de minste kundene, men her går utviklingen fort. Og de kundene som har tatt i bruk slike systemer i stedet for egen-installerte, er svært fornøyde med den reduserte driftsjobben, forteller Christensen til digi.no.

Her kan du lese mer om Moderne Økonomisystemer 2007 som starter på førstkommende tirsdag.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.