RESULTATERFINANS

Rekordår for Intel

Men 2012 skal bli enda bedre.

Intels toppsjef, Paul Otellini, kunne torsdag presentere de beste resultatene i selskapets historie. Bildet er fra CES-messen der selskapet presentere en rekke nye produkter som skal ta Intel fra pc-en over til nettbrett og ultratynne bærbare.
Intels toppsjef, Paul Otellini, kunne torsdag presentere de beste resultatene i selskapets historie. Bildet er fra CES-messen der selskapet presentere en rekke nye produkter som skal ta Intel fra pc-en over til nettbrett og ultratynne bærbare. Bilde: Steve Marcus/Reuters/SCANPIX
20. jan. 2012 - 09:42

Torsdag kveld presenterte Intel resultater for fjerde kvartal 2011 og dermed regnskapet for fjoråret som helhet.

Selskapet varslet i desember at resultatene ville bli rammet av harddisk-mangelen i kjølvannet av flomkatastrofen i Thailand, og analytikerne nedjusterte forventingene. Intel meldte at omsetningen i fjerde kvartal endte på 13,9 milliarder dollar, 82,4 milliarder norske kroner.

Ifølge Financial Times endte omsetningen noe over det analytikerne hadde forventet.

Intels finansdirektør, Stacy Smith, uttalte at de i første kvartal ville oppleve en større nedgang i omsetningen enn normalt som en følge av problemene i harddisk-markedet. Flomkatastrofen i Thailand sørget for at store deler av verdensproduksjonen av mekaniske harddisker er satt ut av spill, noe som har fått store konsekvenser for leveransen av nye pc-er til verdensmarkedet.

Nettoresultatet for fjerde kvartal endte med et overskudd på 3,4 milliarder dollar, mot 3,2 milliarder dollar samme periode i fjor. For året som helhet endte selskapet med et nettoresultat på 12,9 milliarder dollar, mot 11,5 milliarder dollar i 2010. Omsetningen for 2011 endte på 54 milliarder dollar, en oppgang på 24 prosent fra 2010.

– 2012 var et eksepsjonelt år for Intel, sa toppsjef Paul Otellini i en kommentar til tallene. Han fremhevet at selskapet hadde klart å øke omsetningen med mer enn 10 milliarder dollar og dermed satt alle tidligere omsetningsrekorder i skyggen.

– Med en formidabel produkt- og teknologiportefølje for 2012 er vi meget spent på de globale vekstmulighetene innenfor Ultrabook-systsemet, datasenter, sikkerhet og introduksjon av Intel-drevne smarttelefoner og nettbrett, sa Otellini.

Som digi.no har skrevet tidligere har Intel for alvor lagt ressurser bak Ultrabook-systemet, der de sammen med en rekke PC-produsenter vil gå etter markedet som Apple har skapt med sin MacBook Air. Intel håper at dette vil bli en svært lønnsom og viktig plattform som skal puste nytt liv i veksten for PC-markedet.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.