Rekordbot for SMS-spam

Det ble et dyr moro for mobilselskapet som sendte store mengder spam til konkurrentens danske kunder.

Det ble et dyr moro for mobilselskapet som sendte store mengder spam til konkurrentens danske kunder.

Det er ofte vanskelig å få tak i personen bak en spam-melding. Men saken blir langt enklere når avsenderen er et mobilselskap som sender meldinger til konkurrentens kunder.

To millioner danske kroner må Debitel betale i bot etter at de i 2003 sendte ut 12.000 SMSer og 40.000 e-poster, melder computerworld.dk. Utsendelsen var et forsøk på å kapre Telemore-kunder, etter at TDC hadde kjøpt seg inn i selskapet. Aksjonen slo litt feil, fordi kun ti prosent av mottakerne hadde godtatt å motta e-post fra Debitel. Dermed ble det masse dårlig publisitet og stor bot i retten.

- Er du glad for at Telmore har blitt til TDCmore? Klikk inn på smarttalk.dk. Du får 100 kr. FRI taletid, hvis du skifter til smarttalk innen 1/5-2003!, lød beskjeden til mobilbrukerne.

Dete er Danmarks hittil største spam-sak, og boten kunne vært enda større hvis ikke Debitel raskt hadde trukket kampanjen tilbake, heter det fra Sø- og Handelsretten.

Med bot på to millioner for 50.000 utsendte meldinger blir prisen omtrent 40 kroner per melding. Det koster mer enn det smaker.Debitel har nå anket saken til dansk Høyesterett. De mener beløpet er for høyt.

Til toppen