Rekordbot til Telenor

Får refs for å diskriminere med redusert surfehastighet.

Rekordbot til Telenor
ANKER: Telenor nekter å betale boten på 5 millioner kroner. Her konsernsjef Jon Fredrik Baksaas. Bilde: Per Ervland

Post- og teletilsynet refser Telenor for å diskriminere One Call og andre nettleietakere ved å gi dem redusert hastighet på mobilsurfing.

Post- og teletilsynet (PT) varsler nå Telenor om en bot på 5 millioner kroner for brudd på ekomloven, skriver Dagens Næringsliv.

Som dominerende mobilaktør er Telenor regulert av myndighetene.

PT mener Telenor bryter telekomloven etter at Tele2-selskaper har klaget dem inn. De tre Tele2-eide selskapene OneCall, MyCall og Network Norway leier Telenors nett der Tele2 ikke har dekning, men deres kunder får ikke samme datahastighet ved mobilsurfing som det Telenors kunder får i Telenors nett. Tele2 får nå fullt medhold fra PT.

– Vi har fått færre kunder, lavere datahastighet og dårligere lønnsomhet på grunn av dette, sier administrerende direktør Arild Hustad i Tele2 til Dagens Næringsliv.

Nekter å betale

Post- og teletilsynet har aldri tidligere gitt en så stor bot som vedtaket Telenor nå er varslet om. Selskapene har fått frist til 18. oktober med å gi kommentarer til varselet.

Telenor nekter å betale boten og vil klage vedtaket inn til Samferdselsdepartementet og truer også PT med rettssak.

– Telenor mener boten er urimelig, sier Jørn Bremtun, senior kommunikasjonsrådgiver i Telenor Norge. Han legger til at Telenor vil besvare PTs varsel og «også ta saken videre til departementet, eventuelt også til rettsvesenet, dersom det blir nødvendig». (©NTB)

Les mer om: