BEDRIFTSTEKNOLOGI

Rekordemisjon for World Online

Børsnoteringen av World Online er Europas desidert største noen sinne og har gitt eierne hele 23 milliarder kroner i kassen. Men allerede neste måned kan børsnoteringen av Deutsche Telekoms internettvirksomhet bli enda større.

Frode Eriksen
17. mars 2000 - 13:29

World Online solgte 24 prosent av selskapet til en pris per aksje på 43 euro, noe som tilsammen gav 2,9 milliarder euro i kassa, eller nærmere 23 milliarder kroner. Aksjesalget ble overtegnet hele 21 ganger, noe som viser at det for tiden er stor interesse for Internett-aksjer i Europa. Dette fastsetter selskapets verdi til gigantiske 95 milliarder kroner på Amsterdambørsen.

Etter noteringen sitter Sandoz Family Foundation tilbake med en eierprosent på 43, Reggeborgh Participates 10 prosent, Intel med vel 8 prosent, Telfort 19 prosent, mens vel 20 prosent av selskapet er fordelt på nye aksjonærer.

Det nederlandskbaserte selskapet har lansert Internett-portaler over hele Europa, og skal blant annet lansere sin norske og svenske portal i løpet av noen uker.

World Onlines IPO (børsintroduksjon) har slått den gamle Europa-rekorden som tilhørte spanske Terra Networks som med sin IPO i fjor høst skaffet seg 794 millioner euro, eller vel 6,4 milliarder kroner.

Toppsjef i WorldOnline, Nina Brink, har på tre og et halvt år skapt en kjempe i det europeiske Internett-landskapet, og ifølge en pressemelding er hun godt fornøyd med børsnoteringen.

World Online har 1,2 millioner brukere på sine 15 europeiske portaler, i tillegg til 30.000 næringslivskunder. Fjorårets investeringer i markedsføring, reklame og oppkjøp gav selskapet et underskudd på nær 100 millioner euro.

Men allerede neste måned kan World Onlines børs-rekord bli slettet av Deutsche Telekom som skal selge 10 prosent av aksjene i sitt Internett-selskap T-Online. Antatt pris blir 24 milliarder kroner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.