Rekordene hagler hos Walnut Creek

Verdens mest besøkte filsamling, Walnut Creek CDROM, har igjen satt ny overføringsrekord over Internett. Den forrige rekorden ble slått med omtrent 43 prosent.

Walnut Creek CDROM satte den 23. mai nok en rekord i overføring av filer over Internett. Den nye rekorden - 1,39 terabytes med data på ett døgn - er omtrent 43 prosent høyere enn den forrige rekorden som nettstedet satte i begynnelsen av mai.

David Greenman, en av grunnleggerne av Walnut Creek CDROM, forteller til digi.no at den nye rekorden skyldes mye nedlasting av nye Linux-distribusjoner og oppgradering av selskapets nettverk mot Internett-leverandøren. Mens nettstedet tidligere har benyttet en 100 Mbps Fast Ethernet-tilkobling, har det nå installert en Gigabit Ethernet-linje.

Til tross for rekordstor trafikk; både serveren og nettverket har mye å gå på. Den gjennomsnittlige belastningen i rekorddøgnet var tross alt bare omtrent 140 Mbps, slik at mye gjenstår for å fylle opp kabelen til Internett-leverandøren. Og Internett-leverandøren har kapasitet ut mot Internett som er flerfoldige ganger høyere enn dette.

Greenman forteller at den nåværende konfigurasjonen av FTP-serveren har kapasitet til å håndtere 10.000 samtidige brukere, men at den er begrenset til 5000 brukere inntil Gigabit Ethernet-tilkoblingen er permanent. Nettstedet begynte å bruke denne typen tilkobling fredag i forrige uke.

Serveren er en Micron NetFRAME 9201-maskin med følgende konfigurasjon:

  • Én 500 MHz Intel Pentium III Xeon med 512 kB sekundært hurtigminne
  • Fire gigabyte minne
  • Tre Adaptec Ultra Wide SCSI-kontrollere med til sammen fem kanaler
  • Ett Bay Networks Netgear GA620 Gigabit Ethernet-kort
  • Ett Intel 100 Mbps Fast Ethernet-kort
  • Én Mylex sekskanalers RAID-kontroller med 256 MB hurtigminne
  • 506 GB med harddiskplass fordelt på 38 harddisker.

Operativsystemet er FreeBSD, mens FTP-serverprogramvaren er utviklet av Greenman selv.

ftp://wcarchive.cdrom.com

Til toppen