Rekorderstatning etter BSA-anmeldelse

Et internasjonalt medieselskap betalte dyrt for bruken av ulisensiert programvare.

Rekorderstatning etter BSA-anmeldelse

Et internasjonalt medieselskap betalte dyrt for bruken av ulisensiert programvare.

Business Softeware Alliance (BSA) er en interesseorganisasjon som bekjemper piratkopiering på vegne av en rekke profilerte programvareselskaper.

Nå forteller organisasjonen at de har satt en ny rekord i erstatningssum utbetalt etter at det ble avdekket bruk av ulisensiert programvare hos en bedrift.

2,5 millioner euro skal et uidentifisert internasjonalt medieselskap ha betalt i erstattning for ikke å ha orden på lisensene til sine programmer fra Microsoft, Adobe, Autodesk og Avid.

Medieselskapets PC-er ble gjennomgått i fjor, og det ble avdekket store avvik mellom installert og lisensiert programvare.

- Situasjonen kom som en følge av at vi stolte på en enkelt person som var ansvarlig for at vi hadde kontroll på vår programvare på tvers av kontorer, gjennom en periode med kraftig ekspansjon. Ledelsen ble sjokkert over omfanget, og har innsett at situasjonen kunne vært unngått dersom bedre systemer og prosesser for programvareadministrasjon hadde vært på plass, sier en uidentifisert person hos medieselskapet, ifølge en pressemelding fra BSA.

Medieselskapet inngikk et forlik med BSA, som blant annet inkluderer fremtidig oppfølgning av lisensadministrasjonen gjennom lisensrevisjoner.

- Dessverre er det BSAs erfaring at selskaper som gjennomgår kraftige vekstperioder, som i dette tilfellet, ofte overser problemstillingene rundt programvarelisenser, sier

Robert Holleyman, administrerende direktør i BSA, i en pressemelding.

I Norge kan ikke programvareselskaper uten videre kreve å få undersøke om en bedrift har orden på lisensene sine eller ikke. Det er imidlertid vanlig blant programvareselskaper å legge ved en klausul om retten til det i volumlisensieringsavtaler som kunder tegner for å få programvaren billigere enn gjennom enkeltpakker.

Til toppen