BEDRIFTSTEKNOLOGI

Rekordforventninger til Ask

Tredje kvartal er historisk sett ikke noe godt kvartal for databransjen, men for projektorprodusenten Ask er det stikk motsatt. Analytikere digi.no har pratet med forventer i snitt et resultat før skatt på 29 millioner, og dersom dette slår til blir tredje kvartal 1997 det beste i Asks historie.

Eirik Flaa
14. okt. 1997 - 12:37

Det er knyttet stor spenning til Ask kvartalsresultat som offentliggjøres onsdag morgen.

Kursen på Ask-aksjen har gått som en kule på Oslo Børs siste tiden, og forventningene til kvartalet er større enn noen gang. De fem analytikerne digi.no har pratet med, forventer i snitt et resultat før skatt på 29 millioner. Dersom dét slår til ligger Ask an til et rekordsterkt kvartalsresultat.

- Jeg har hørt at salget av A4 projektoren har tatt helt av, og at salget har vært helt oppe i 200 enheter om dagen, sier den mest optimistiske av analytikerne til digi.no. Han mener også at Ask, til tross for den høye aksjekursen er en klar kjøpskandidat.

To av fem analytikere anbefaler salg, mens to anbefaler kjøp. En var på vippen, men bestemte seg til slutt for å komme med en svak kjøpsanbefaling.

Resultatforventningene blant de to skeptikerne var forøvrig ikke så mye lavere på kort sikt. Det som bekymret disse var utslaget av konkurransesituasjonen på lang sikt.

- Det er svært enkel teknologi i Ask-projektorene, og det selskapet i praksis gjør er å sette sammen standardiserte komponenter. Dette er et enkelt konsept å kopiere, og dersom komponentleverandørene satser på å levere ferdige produkter, kan Ask få problemer, sier en av de to. Den andre er mer bekymret over Asks overordnede strategi, som han karakteriserer som "risikabel".

- Ask er alltid blant de første som kommer med nye produktgenerasjoner. Dersom de plutselig skulle få problemer og bryter denne trenden kan det være skjebnesvangert, sier analytikeren, som likevel lar seg forundre over at Ask gang på gang opererer med de høyeste marginene i bransjen.

- Det er utrolig at ingen klarer å kopiere dette, avslutter han.

TABELL: Tallene nedenfor viser snittet av de fem analytikernes forventninger til onsdagens resultatframlegging i Ask. Alle tall i millioner kroner.

Snitt St.

avvik

Max. Min. Med. 1.Kv. 3.Kv.
Oms. 121,4 13,4 144 110 120 113 120
Dr.

res.

26,62 3,2 31 23 27,1 24 28
Res.

f. sk.

29 3,4 34 25 29 27 30
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.