BEDRIFTSTEKNOLOGI

Rekordgevinst for svensk teleutfordrer

Svenske NetCom slo til med et rekordresultat første kvartal på 451 millioner kroner, som er en vekst fra 154 millioner kroner. Årsakene er flere og mer inntektsbringende mobilkunder, samt bedre resultat i fast-telefoniselskapene rundt om i Norden.

Frode Eriksen
8. mai 2000 - 11:39

Omsetningen i NetCom AB, som er Telias største teleutfordrer i Sverige, økte til 2,3 milliarder svenske kroner. Dette er en økning på 35 prosent fra første kvartal i fjor til første kvartal i år. Gevinst etter skatt økte over 500 prosent til 312 millioner kroner, og overskudd per aksje økte fra 49 øre i fjor til 3 kroner i år.

Det er bedre resultat innenfor mobiltelefonivirksomheten i Sverige, under varemerket Comviq, som bedret resultatet for NetCom AB, men også innføring av fast forvalg i alle de skandinaviske landene har gitt selskapet et puff.

- Vi har opplevd en sterk endring innenfor fast telefoni, som en følge av innføring av fast forvalg foruten interne omorganiseringer, sier konsernsjef i NetCom Lars-Johan Jarnheimer i en kommentar til resultatet.

- Vi tar dessuten markedsandeler på mobiltelefoni.

NetComs markedsandel på mobiltelefoni går i hovedsak på bekostning av Telias markedsandel, som faller svakt, mens den tredje aktøren, Europolitan ligger stabilt.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.