Rekordhøyt PC-salg for Intel

Intel-sjef Craig Barrett er svært fornøyd med PC-salget som i første kvartal økte med 13 prosent fra i fjor.

Intel-sjef Craig Barrett er svært fornøyd med PC-salget som i første kvartal økte med 13 prosent fra i fjor.

Tidlig i påsken la Intel fram tall som viser at PC-bransjen fortsatt fosser fremover. Til tross for alt pratet om små Internett-bokser, steg salget til lokomotivet i PC-bransjen med 13 prosent fra første kvartal i 1999.

Intel solgte PC-prosessorer for nesten 70 milliarder kroner i første kvartal og satt igjen med et resultat på 23,4 milliarder kroner. Intel sitter med andre ord igjen med hver tredje kroner de selger for.

Fortjenesten er opp 37 prosent fra første kvartal i 1999, men tallene skjuler en rekke ekstraordinære poster som gjør dem mindre sammenlignbare enn vanlig. Blant annet har selskapet fått tilbake en del forskudds-betalt skatt.

Intels største problem er imilertid ganske hyggelig og svært luksusbetont: selskapet klarer nemlig ikke å holde tritt med etterspørselen og varsler at det vil være mangel på de raskeste Pentium III-prosessorene frem til sommeren.

Intel er også et av verdens største investeringsfond med eierposter blant annet i norske Opticom. Selskapet tjente nesten fire milliarder kroner på sine investeringer i første kvartal.

Til toppen