Rekordinteresse for norsk Java-konferanse

Arrangørene av den norske utviklerkonferansen JavaZone, melder at alle billettene er solgt ut.

Arrangørene av den norske utviklerkonferansen JavaZone, melder at alle billettene er solgt ut.

Tre dager før JavaZone starter, er melder arrangøren, Java Brukergruppen i Norge (javaBin), at det ikke lenger billetter igjen. Dette til tross for at antallet plasser for konferansen er blitt økt siden i fjor. Det er blitt solgt 800 billetter.

Det er likevel fortsatt en liten mulighet til å skaffe seg uavhentede billetter. Det gjelder da å stå parat på postkontoret klokken 12.00 på tirsdag. Da går nemlig hentefristen ut.

- Vi er kjempefornøyd med oppslutningen fra Java-miljøet. Dette viser at vi har truffet bra med årets program i tillegg til at det er et sterkt og engasjert Java-miljø i Norge, sier Thor Henning Hetland, president i javaBin.

Blant hovedattraksjonene under konferansen, er en paneldebatt med blant annet friprogramvare-entusianten Richard Stallman og Raghavan Srinivas fra Sun. Opprinnelig skulle Birger Steen fra Microsoft Norge ha vært med, men han har trukket seg på grunn av ny jobb i Russland. Noen erstatter skal Microsoft ikke greid å finne. I debatten vil også Knut Yrvin fra Skolelinux og stortingsrepresentantene Raymond Robertsen og Jørund Leknes fra henholdsvis Høyre og SV delta.

Under konferansen vil det også bli holdt 30 foredrag av Java-eksperter. Dette inkluderer

den norske metodeguruen Tom Gilb, som lærer verdens største finans- og teleselskaper å lykkes med IT-prosjekter, og Eric Evans, forfatter av boken Domain Driven Design.

I tillegg blir det sesjoner med Aslak Hellesøy, til daglig jobber i Thoughtworks i London, John Crupi, som er forfatter av blant annet Core J2EE Patterns, Kevlin Henney, som er spaltist i C/C++ Users Journal, og Ricard Öberg, en svensk J2EE-guru.

Til toppen