Rekordkapasitet i ny MP3-spiller

Svenske Adamond har lansert en ny flashminnebasert musikkspiller med ekstra høy lagringskapasitet.

Svenske Adamond har lansert en ny flashminnebasert musikkspiller med ekstra høy lagringskapasitet.

Adamond hevder å være ute med en flashbasert, digital musikkspiller med lagringskapasitet på 2 GB. Selskapet er fra før mest kjent for en MP3-spiller besatt med diamanter.

Den nye spilleren, ZK1, støtter filformatene MP3, WMA. ASF og OGG. Den er utstyrt med FM-radio, klokke, doble hodetelefonutganger og støtter taleinnspilling og direkteinnspiling via linkeinngangen. Filoverføring skjer via USB2.0-grensesnittet.

Spilleren er delvis rørformet, har en diameter på 28 mm og en lengde på 70 mm. Den drives av et vanlig AAA-batteri som skal gi omtrent 20 timers spilletid. Skjermen er OLED-basert (Organic Light Emitting Diode), har en oppløsning på 128 x 64 punkter og kan vise to ulike farger.

Fra starten av vil spilleren kun selges i Sverige, men Magnus Norberg, administrerende direktør i Adamond, forteller til digi.no at selskapet er i samtaler med en større distributør i Norge.

I Sverige har spilleren en veiledende pris på 2995 svenske kroner, når den kommer på markedet i mars. Den leveres med blant annet halsrem, futteral og hodetelefoner.

Til toppen