Rekordklikk på Finn jobb

Nå finleser IT-folkene ledige stillinger på nettet.

Rekordklikk på Finn jobb

Nå finleser IT-folkene ledige stillinger på nettet.

Det har vært massive nedskjæringer i IT-bransjen det siste året. IT-gigantene IBM, Microsoft, TietoEnator og EDB har kuttet hundrevis av stillinger. Men mens bedrifter skjærer ned, går trafikken på Finn jobb opp.

For jobbkategorien IT, telekom og internett var det første kvartal 2009 3.594 ledige IT-jobber målt mot 5.932 ledige stillinger tilsvarende periode i fjor.

Nettsiden har merker økt aktivitet som følge av nedgangstidene. Rekorden var i mars på over 730.000 unike brukere.

- Dette henger sammen med at det er flere som leter etter ny jobb grunnet nedskjæringer eller en utrygg arbeidssituasjon, sier Eirik Bache-Wiig, direktør i Finn jobb.

Men det er likevel blitt et lavere antall sidevisninger enn i fjor, som skyldes at det er færre jobber å søke på.

Første kvartal i år var det en nedgang på 27,7 prosent i antall innlagte stillinger på Finn sammenlignet med tilsvarende periode i fjor. I år er det 61.599 innlagte stillinger i første kvartal, mens tallet var 85.178 i rekordåret 2008.

Ledige IT-stillinger hadde en nedgang på 39,4 prosent målt i forhold til første kvartal i fjor.

Nordmenn bruker arbeidstiden til å se etter ny jobb. Mest aktive er vi på mandager rundt lunsj, ifølge finn.no.

Hver uke i hele år har det vært desidert mest aktivitet på jobbsidene mellom klokken 12 og 14 på mandager. På den mest aktive dagen hittil i år, mandag 26. januar, hadde jobbsidene 865.000 sidevisninger. Det er 60 prosent mer enn for gjennomsnittet for Finn jobb på 550.000 sidevisninger om dagen.

Til toppen