Rekordkvartal for Data Respons

Data Respons økte omsetningen kraftig, og mer enn doblet resultatet i andre kvartal.

Rekordkvartal for Data Respons

Data Respons, som satser på kundetilpasset elektronikk og datamaskiner og programvare til Forsvaret, telekom, offshore og industribedrifter, går så det suser, viser regnskapet for andre kvartal.

Sammenliknet med andre kvartal i fjor økte omsetningen med 61 prosent til 156,8 millioner kroner. Driftsresultatet økte med 128 prosent til 12,1 millioner kroner, og resultatet før skatt økte med 127 prosent til 10,9 millioner kroner.

Data Respons har Norge, Sverige og Danmark som sine viktigste markeder. Danmark økte med 132 prosent til 37,7 millioner kroner (norske), mens Sverige økte med 71 prosent til 39,3 millioner kroner. I Norge økte omsetningen med 34 prosent til 76,4 millioner kroner.

Tallene innebærer en viktig milepæl for selskapet: For første gang har Data Respons større omsetning utenfor Norge enn i Norge.

Ved utgangen av andre kvartal er ordrereserven 329 millioner kroner, 45 prosent over nivået for et år siden.

Data Respons omsetter innen tre forretningsområder: løsninger, produkter og tjenester. Løsninger økte med 55 prosent og står for 56 prosent av omsetningen, tjenester økte med 209 prosent og står for 26 prosent av omsetningen, mens produkter økte med 3 prosent og står for 18 prosent av omsetningen. I fjor var omsetningen av produkter mer enn dobbelt så stor som omsetningen av tjenester.

I andre kvartal gjennomførte Data Respons to oppkjøp, henholdsvis Sylog i Sverige og Digitas i Norge. Selskapets ledelse mener at utsiktene for videre vekst er gode, og de vurderer ytterligere oppkjøp.

    Les også:

Les mer om: