RESULTATERFINANS

Rekordkvartal for EMC

Sterk vekst over hele linja, også for VMware og RSA.

19. okt. 2011 - 07:57

EMC publiserte sine tall for regnskapsårets tredje kvartal i går. Selskapet er kjent som leverandør av avanserte lagringssystemer til bedriftsmarkedet. Regnskapet omfatter også EMCs kjente datterselskaper, i første rekke VMware og RSA Security.

Både omsetning og nettoresultat er EMCs største noensinne. Sammenliknet med samme kvartal i fjor økte omsetningen med 18 prosent til 4,98 milliarder dollar. Nettoresultatet etter skatt økte med 28 prosent til 606 millioner dollar.

Selskapets ledelse peker på at omsetningen av lagringssystemer økte med 16 prosent. Økningen var størst for systemer beregnet på mellomstore miljøer – VNX, Clariion, Celerra, Centera, Data Domain og så videre – med 28 prosent. De største systemene, Symmetrix, økte med 7 prosent.

Omsetningene til VMware økte med 32 prosent. Omsetningen til RSA økte med 16 prosent.

Konsernet betegner utsiktene som gode. Flommen i Thailand skaper store problemer for produsentene av harddisker, en vesentlig komponent i EMCs lagringssystemer. EMC-ledelsen sier de ikke venter problemer med verken pris eller leveranser i inneværende kvartal, og at det er for tidlig å si noe om mulige følger for driften i første kvartal.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.