Rekordmange bedrifter tilbyr e-faktura

Aldri før har det vært registrert så mange eFaktura-brukere i Norge.

Aldri før har det vært registrert så mange eFaktura-brukere i Norge.

Stadig flere nordmenn ønsker å motta regningene som eFaktura. Tradisjonell regningsbetaling som betaling over skranke og manuell betaling i nettbank er i ferd med å få sterke utfordrere i eFaktura og AvtaleGiro.

- I løpet av 2007 vil vi se 850.000 unike brukere av eFaktura. Det innebærer en vekst på 170.000 brukere eller 25 prosent dette året, skriver BBS i en pressemelding.

Totalt er det per 31. oktober presentert over 11,3 millioner regninger som eFaktura. Dette er en vekst på 45 prosent fra året før.

-Grunnen til den nye rekorden i antall brukere er først og fremst at flere bedrifter og virksomheter har startet å tilby eFaktura. Hittil i år har 104 nye bedrifter tatt i bruk eFaktura. Totalt er det 437 bedrifter som tilbyr tjenesten, sier forretningsansvarlig for eFaktura i BBS, Marianne Arveng.

Ved årets slutt forventer BBS at rundt 34 prosent av alle nettbankbrukere har tatt i bruk eFaktura.

Dette er eFaktura:

  1. eFaktura er elektronisk regningsbetaling. Regningen sendes til mottagerens nettbank, samtidig som mottageren kan velge å bli varslet via e-post om at ny eFaktura er ankommet.
  2. Beløp og forfallsdato kan selvsagt endres. Betaling skjer ved et klikk.
  3. Toveis kommunikasjon. I eFaktura-vinduet kan bedriftene legge inn flere kommunikasjonskanaler, for eksempel link til kundesenter for spørsmål, eller informasjon om nye produkter osv.
  4. For å bruke eFaktura må betaleren nettbank. I dag har 3,4 millioner nordmenn adgang til Internett og det er ca 2,5 millioner nettbankkunder. Alle kan motta eFaktura, uavhengig av hvilken bankforbindelse de har.
Til toppen