Rekordmange drar til sjøs via nettet

Fergerederiet Color Line opplever rekordvekst i bestillinger av reiser over Internett. Så langt i år har selskapet opplevd en vekst på 120 prosent sammenliknet med første tertial 2001.

- I løpet av årets tre første måneder bestilte 48.500 passasjerer en ferge- eller pakkereise på denne måten, en vekst på 120 prosent sammenlignet med fjoråret. Ferske tall viser at det er rogalendingene som er i flertall med bestillinger via Color Lines nettsider, tett fulgt av Oslo og Akerhus, opplyser rederiets nettsjef Jarle Naustvik.

- Vi merker stadig økning i trafikken på våre nettsider fra uke til uke. Når vi nå nærmer oss sommersesongen, venter vi at etterspørselen etter reiser via denne kanalen skal fortsette å øke ytterligere, sier Naustvik i en pressemelding.

Color Line registrerer også en klar endring i brukermønsteret. Tidligere var de besøkende på Color Lines nettsider nesten utelukkende på jakt etter informasjon. Nå benytter stadig flere også nettet til å bestille sin reise.

Hvert år reiser over 4 millioner passasjerer med en av Color Lines åtte ferger og ene hurtigbåt mellom Norge og Sverige, Danmark og Tyskland. I tillegg befordres rundt 700.000 passasjerkjøretøyer og 140.000 fraktenheter på selskapets linjer mellom Norge og utlandet, opplyses det i pressemeldingen.

Til toppen