KARRIERE

Rekordmange vil til Cyberforsvaret

Kraftig vekst i søkertallet.

Svært mange unge søker seg til ingeniørlinjene hos forsvaret. Særlig er det kyber-feltet som trekker de unge.
Svært mange unge søker seg til ingeniørlinjene hos forsvaret. Særlig er det kyber-feltet som trekker de unge. Bilde: Daniel Nordby, Forsvarets ingeniørhøgskole

Oslo (NTB): Forsvaret opplever i år et rekordhøyt antall søkere til sine ingeniørlinjer. Den største økningen har Forsvarets ingeniørhøyskole med 69 prosent flere søkere.

Forsvarets ingeniørhøyskole utdanner ingeniører i telematikk og data og tar årlig inn inntil 40 studenter. I 2012 var det 148 søkere til Forsvarets ingeniørhøyskole. I år har de fått 250 søknader.

– Fra søkermassen skal vi velge ut de 40 personene som er best skikket til å studere ved Forsvarets ingeniørhøyskole, sier generalmajor Roar Sundseth, sjef for Cyberforsvaret i en pressemelding.

Utdannelsen ved Forsvarets ingeniørhøyskole er en vesentlig investering for Forsvaret. Det koster halvannen million å lede en elev gjennom utdannelsen.

– Derfor ønsker vi et bredest mulig seleksjonsgrunnlag for å sikre oss de beste kandidatene til skolen, sier Sundseth.

Han forteller at søkernes fysiske form, psykiske skikkethet, lederskapsevner og ingeniørferdigheter vurderes nøye for å kunne plukke ut dem som er best egnet til å bli utdannet til kombinasjonen ingeniør, leder og soldat.

– Etableringen av Cyberforsvaret i 2012 signaliserer også et fokus og en prioritering i Forsvaret og i det norske samfunnet som mange ønsker å være en del av, sier han.

Også ingeniørlinjen på Krigsskolen opplever en kraftig økning i antall søknader. I fjor kom det inn 71 søknader. I år har fått 93, en økning på 31 prosent. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.