FORBRUKERTEKNOLOGI

Rekordnedlasting av ny Opera-nettleser

Mens Firefox 3 forsøker å sette verdensrekord, har Opera satt ny «pers».

18. juni 2008 - 08:15

Etter at Internet Explorer og Netscape presset hverandre frem i flere år, ble videreutviklingen i praksis liggende brakk i flere år etter at Microsofts nettleser kom seirende ut av den kampen.

De siste årene har nettleserkampen blusset opp igjen, og selv om Internet Explorer fortsatt dominerer, så har programvaregiganten fra Seattle blitt utfordret.

Det er først og fremst Firefox som har spist markedsandeler på nettlesermarkedet, men den norske nettleseren Opera har også en stor trofast brukergruppe.

Opera er kjent for å være en rask nettleser som er god på å følge webstandardene, samt at de som regel er veldig tidlig ute med ny funksjonalitet.

Nå forteller Opera Software om rekordnedlasing av den nyeste nettleseren, Opera 9.5, etter at den ble lansert 12. juni. Det var akkurat i tide til å slå Firefox 3-lanseringen på målstreken.

Opera Software opplyser i en pressemelding at den nyeste nettleseren deres har blitt lastet ned 4,7 millioner ganger på de fem første dagene etter lanseringen.

- Opera 9.5 har satt en ny standard for Opera Software. Med nesten fem millioner nedlastinger på fem dager, er vi stolte over at vårt produkt er en viktig del av hverdagen til så mange brukere, sier Jon von Tetzchner, administrerende direktør i Opera Software, i en pressemelding.

Til sammenligning brukte Opera 4 dager på å nå 1 million nedlastinger i 2005.

Samtidig opplyser Opera at antallet som bruker Opera-nettlesere har doblet seg siden 9.0-versjonen ble lansert i 2006. På månedsbasis er det nå 20 millioner som bruker Opera-nettleseren på sin PC.

Samtidig har de 12 millioner månedlige brukere på sin innovative mobilsurfeløsning Opera Mini.

Det er imponerende tall, men Firefox forsøker nå å sette verdens rekord i antall nedlastninger på et døgn og de vil trolig knuse tallene til norske Opera Software.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.