RESULTATERFINANS

Rekordomsetning og katastrofefall for Oracle

Den uventet lave veksten i kvartalstallene til Oracle, sendte selskapets aksjekurs på Nasdaq-børsen ned med nærmere 30 prosent tirsdag. Omsetningen var ekstremt høy, totalt ble det omsatt 170 millioner aksjer i selskapet på Nasdaq.

Eirik Flaa
10. des. 1997 - 12:12

Uventet dårlige kvartalstall fra Oracle Corporation førte til stor ståhei på den amerikanske Nasdaq-børsen tirsdag. Aldri før har omsetningen i et enkeltselskap vært så stor. I løpet av dagen ble det omsatt 170 millioner aksjer som i verdi tilsvarte 20 prosent av den totale omsetningen på børsen. Samtidig falt aksjen med nærmere 30 prosent. Aksjen har også hatt en negativ utvikling de siste månedene, og siden begynnelsen av september da kursen var over USD 40, har verdien nesten halvert seg. Ved børsens stengetid igår sto aksjen - som åpnet på USD 32,38 - i USD 22,94.

Kvartalstallene alene gir ingen god forklaring på hvorfor aksjen skulle fallet så mye. I forhold til samme kvartal ifjor, økte omsetningen med 23 prosent, men markedet er bekymret for at veksten i hovedsak kommer fra tilleggstjenester. Veksten på programvaresalg var bare 4 prosent..

- Den mest lønnsomme delen av et programvarehus, er programvaren i seg selv, sier Greg Vogel, analytiker i Montgomery Securities, til Wired. Analytikeren mener veksten i tjenester må ta hovedskylden for de synkende marginene.

Fallet i Oracle, som er det nest største programvarehuset etter Microsoft, bidro til solid nedgang på den amerikanske Nasdaq-børsen tirsdag. I løpet av dagen falt Composite indeksen med 30,9 poeng tilsvarende 1,9 prosent til 1600,44 poeng.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.