Rekordoppløsning for kamera i mobil

Kameramobiler er i ferd med å hente igjen forspranget vanlige digitalkameraer har når det gjelder oppløsning.

Kameramobiler er i ferd med å hente igjen forspranget vanlige digitalkameraer har når det gjelder oppløsning.

Samsung har ifølge Reuters utviklet en mobiltelefon utstyrt med et fem megapikslers kamera. Kameraet i mobilen, som heter SCH-S250, er utviklet i samarbeid med Asahi Pentax. Lukkerhastigheten er på inntil 1/1000 sekund. Kameraet skal kunne brukes til å ta bilder i avstander fra 10 centimeter til "uendelig". Optisk zoom har kameraet ikke - det kommer først i neste utgave.

Høy oppløsning er likevel ikke ensbetydende med god bildekvalitet. Kvaliteten på optikken og enheten som fanger opp motivene (CCD - Charge-Coupled Device) er minst like viktig.

Til The Korea Times sier Cho Byung-duck, administrerende visepresident i Samsung, at også optikken skal være forbedret.

- Som et resultat av dette, nærmer vår modell seg betydelig den kvaliteten digitale stillbildekameraer tilbyr, sier Cho.

Mobilen skal forøvrig være utstyrt med 90 MB internt minne, MP3-spiller, en tv-funksjon og støtte for banktjenester. Prisen vil først bli oppgitt neste uke, når mobilen kommer i salg i Sør-Korea, men enkelte nettsteder antyder omtrent 875 dollar.

Ifølge Reuters har den største mobiloperatøren i Sør-Korea, SK Telecom, sagt at selskapet vil levere kameramobiler produsert av Samsung med oppløsning på 10 megapiksler innen slutten av 2004.

Til toppen