Rekordoverskudd for Cisco

Trass omsetningssvikt, tjener Cisco penger som aldri før.

Trass omsetningssvikt, tjener Cisco penger som aldri før.

I går kveld la Cisco fram sine tall for kvartalet fram til 25. januar, det andre i selskapets avvikende regnskapsår. I forhold til samme kvartal året før falt omsetningen med to prosent til 4,7 milliarder dollar. Resultatet økte derimot med 50 prosent til 991 millioner dollar. Det er det beste kvartalsresultatet i selskapets historie. Per aksje er gevinsten 14 cents, mot forventet 13 cents.

Grunnen til at Cisco tjener langt bedre i vanskelige tider enn i boomåret 2000, er dramatiske kutt i kostnadene innen både drift og produksjon. 2000 arbeidsplasser er gjort overflødige, og kostnadene er redusert med to milliarder dollar i året.

Toppsjef John Chambers tar nå tiltak, for første gang på mange år, for å øke utgiftene. 150 millioner dollar skal gå til en markedskampanje, samtidig som Cisco skal hyre inn nye medarbeidere.

Noe malurt er det likevel. Cisco er bekymret for det "uforutsigbare geopolitiske miljøet" og for særdeles svak ordreinngang i januar. I inneværende kvartal antar man at omsetningen vil fortsette å falle, med opptil tre prosent i forhold til forrige kvartal.

Til toppen