RESULTATERFINANS

Rekordresultat for Intel

Har økt nettoinntektene med nesten 300 prosent på et år.

14. apr. 2010 - 09:58

Intel kom i går med selskapets regnskapstall for første kvartal i år og tallene viser solid framgang i forhold til samme kvartal i 2009. Inntektene er også høyere enn i fjerde kvartal i fjor, selv om omsetningen har gått noe ned.

Intel omsatte i første kvartal i år for 10,299 milliarder dollar, mens omsetningen i første kvartal i fjor var på 7,145 milliarder dollar. Driftsresultatet i de to periodene var henholdsvis 3,448 milliarder dollar og 647 millioner dollar. Dette ga nettoresultater på henholdsvis 2,442 milliarder og 629 millioner dollar.

Nedgangen i omsetningen siden fjerde kvartal i fjor er fordelt på flere områder. Intel melder om rekordomsetning innen mikroprosessorer for bærbare, men har tilsynelatende tilsvarende nedgang i salget av prosessorer for stasjonære maskiner.

Målt i prosent er nedgangen størst i salget av Atom-prosessorer og tilhørende brikkesett. Der opplever Intel et salget har blitt redusert med 19 prosent.

Gjennomsnittprisen på de solgte prosessorene har gått noe opp side fjerde kvartal i fjor.

Intel mener at selskapet vil omsette for mellom 9,8 og 10,6 milliarder dollar i det inneværende kvartalet. Forventet avanse er omtrent som i forrige kvartal, 64 prosent.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.