RESULTATERFINANS

Rekordresultat for Samsung

Tjener svært gode penger på Galaxy-telefoner.

Samsungs Galaxy-serie bidrar til å sende kvartalsresultatene til det sørkoreanske konglomeratet til tidenes beste.
Samsungs Galaxy-serie bidrar til å sende kvartalsresultatene til det sørkoreanske konglomeratet til tidenes beste. Bilde: Kim Hong-Ji/Reuters/SCANPIX
6. jan. 2012 - 09:12

Det sørkoreanske elektronikk-konglomeratet Samsung presenterte fredag foreløpige resultater for fjerde kvartal og selskapet skuffet ikke.

Driftsresultatet endte med et overskudd på 5,2 billioner sørkoreanske won, 27,5 milliarder norske kroner. For samme periode i fjor kunne selskapet vise til et driftsresultat på 3,01 billioner won, melder Bloomberg News. Resultatet var høyere enn hva analytikerne som følger selskapet hadde forventet. Omsetningen steg med 12 prosent til 47 billioner won.

Selskapet har aldri tidligere levert et tilsvarende godt kvartalsresultat.

Det er særlig salget av mobiltelefoner som har drevet veksten.

Samsung meldte i fjor at de ville selge 300 millioner enheter i 2011. Veksten er særlig drevet av Galaxy-telefonene som har klart seg svært godt i konkurransen med Apples iPhone. Bare i fjerde kvartal skal selskapet ha solgt 32 millioner smarttelefoner.

Deler av resultatforbedringen kommer som en følge av at Samsung i fjor solgte sin divisjon for mekaniske harddisker til Seagate for 1,38 milliarder dollar. Dette salget ble gjennomført i løpet av desember, og inntektene er følgelig bokført i fjerde kvartal.

Samsungs halvleder-divisjon kunne imidlertid ikke vise til fremgang. Her falt resultatet med nærmere 11 prosent ettersom prisene har rast på verdensmarkedet. Også innenfor TV og skjermsegmentet falt Samsungs resultater. En viktig årsak er at prisene på TV-apparater faller betydelig. Gjennomsnitts salgspris for et Samsung-fjernsyn falt med 21 prosent i 2011, viser en analyse fra det sørkoreanske meglerhuset Dongbu Securities.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.