RESULTATERFINANS

Rekordresultat med fri programvare

Konsulentselskapet Kantega fortsetter veksten.

Oslo Kommune valgte fri kildekode da de skulle endre saksbehandlingssystemet for boligstøtte i fjor. Det bidro til tidendes beste resultat for konsulentselskapet Kantega.
Oslo Kommune valgte fri kildekode da de skulle endre saksbehandlingssystemet for boligstøtte i fjor. Det bidro til tidendes beste resultat for konsulentselskapet Kantega. Bilde: Alexander Ottesen/Wikimedia commons (fotofikling digi.no)
13. mars 2012 - 13:46

Det ansatte-eide konsulentselskapet Kantega kunne vise til et solid resultat for 2011. Selskapet fikk en omsetning på 86,3 millioner kroner i fjor, en vekst på nesten 10 millioner kroner fra året før.

Etter at skatten var betalt endte resultatet på 8,6 millioner kroner, 100.000 kroner mer enn året før. Det opplyser selskapet om i en pressemelding.

– 2011 løftet oss til et helt nytt nivå. I tillegg til øket omsetning på våre eksisterende kunder fikk vi et større gjennombrudd for fri programvare innen offentlig saksbehandling i år. Det har blant annet gitt oss en vekst i medarbeidere på over 10 prosent, sier adm. direktør Marit Collin.

Marit Collin tok over som toppsjef i konsulentselskapet Kantega i mars i fjor.
Marit Collin tok over som toppsjef i konsulentselskapet Kantega i mars i fjor.

Det er også denne veksten som har sørget for at selskapets resultater etter skatt har stått stille mellom 2011 og året før.

I fjor var den viktigste avtalen salg av et nytt saksbehandlingssystem for boligstøtte til Oslo Kommune og Husbanken. Dette er utviklet med fri programvare, slik at investeringen også kan gjenbrukes av andre norske kommuner. Selskapet har over 90 medarbeidere men forventer vekst i antall ansatte også i inneværende år.

– Vi gjennomfører svært omfattende rekrutteringsprosesser, siden alle som begynner hos oss også får anledning til å bli medeier. Våre konsulenter må både kunne fag og væreflinke til å kommunisere, sier Collin, og forteller at rekruttering av dyktige Java-utviklere likevel er enkelt.

Men nettopp tilbudet om å bli medeier gjør at selskapet hevder de har lett tilgang på kloke hoder.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.