Rekordresultat tross prisfall

Fujitsu Siemens skviser ut sitt beste resultat noen sinne, tross fallende priser.

Nederst på Fujitsu Siemens skryteliste over resultater i 2004 står vekst på 9 prosent i Tyskland. Det er ingen liten bragd, tatt i betraktning selskapets sterke posisjon i Tyskland og at dette markedet faktisk krympet.

Tyskland bidro dermed til at selskapet klarte målet om 5 prosent mer vekst enn markedet. Fjoråret ble det beste i selskapets femårige historie, både målt i omsetning og overskudd.

Omsetningen endte på seks milliarder euro og resultat før skatt ble 95 millioner euro. Dermed økte omsetningen med 14 prosent i forhold til 2003, mens resultatet økte med hele 52 prosent.

- Det er ikke så mye som er forandret, og vi planlegger fremdeles å vokse minst fem prosent mer enn markedet. Men IDC har redusert sine anslag om markedsvekst fra fire til to prosent, sier toppsjef Bernd Bischoff, i en telekonferanse.

Bischoff regner med at resultatet vil fortsette å vokse raskere enn omsetningen framover. Marginene skal bedres, delvis ved hjelp av Siemens Triole- produktlinje, som er mindre utsatt for skvis enn andre deler.

SAPs fremgang synes også på Fujitsu Siemens regnskap, med 46 prosent økning i SAP-relaterte inntekter. Men om Fujitsu Siemens kan holde på tosifret vekst i omsetningen for 2005 er Bischoff usikker på.

Fremtidig vekst skal bygges på mobilitet og virksomhetskritisk datadrift, opplyser selskapet.

Tross stor bedring i overskuddet er marginene fremdeles bare på 1,6 prosent. Bischoff mener dette ikke er så dårlig, sammenliknet med andre i samme bransje, men håper på bedring. HP gjør det noe bedre, men de har høymargindeler som skriverblekk.

- Vi er stort sett et hardwareselskap med liten tjenestedel, og 1,6 prosent er ikke dårlig i forhold til andre selskaper i samme marked. Men vi ønsker å oppnå 2,5 prosent profitt av omsetningen om to år, sier Bischoff.

Til toppen