Rekordresultat tross prisfall

Fujitsu Siemens skviser ut sitt beste resultat noen sinne, tross fallende priser.

Fujitsu Siemens skviser ut sitt beste resultat noen sinne, tross fallende priser.

Nederst på Fujitsu Siemens skryteliste over resultater i 2004 står vekst på 9 prosent i Tyskland. Det er ingen liten bragd, tatt i betraktning selskapets sterke posisjon i Tyskland og at dette markedet faktisk krympet.

Tyskland bidro dermed til at selskapet klarte målet om 5 prosent mer vekst enn markedet. Fjoråret ble det beste i selskapets femårige historie, både målt i omsetning og overskudd.

Omsetningen endte på seks milliarder euro og resultat før skatt ble 95 millioner euro. Dermed økte omsetningen med 14 prosent i forhold til 2003, mens resultatet økte med hele 52 prosent.

- Det er ikke så mye som er forandret, og vi planlegger fremdeles å vokse minst fem prosent mer enn markedet. Men IDC har redusert sine anslag om markedsvekst fra fire til to prosent, sier toppsjef Bernd Bischoff, i en telekonferanse.

Bischoff regner med at resultatet vil fortsette å vokse raskere enn omsetningen framover. Marginene skal bedres, delvis ved hjelp av Siemens Triole- produktlinje, som er mindre utsatt for skvis enn andre deler.

SAPs fremgang synes også på Fujitsu Siemens regnskap, med 46 prosent økning i SAP-relaterte inntekter. Men om Fujitsu Siemens kan holde på tosifret vekst i omsetningen for 2005 er Bischoff usikker på.

Fremtidig vekst skal bygges på mobilitet og virksomhetskritisk datadrift, opplyser selskapet.

Tross stor bedring i overskuddet er marginene fremdeles bare på 1,6 prosent. Bischoff mener dette ikke er så dårlig, sammenliknet med andre i samme bransje, men håper på bedring. HP gjør det noe bedre, men de har høymargindeler som skriverblekk.

- Vi er stort sett et hardwareselskap med liten tjenestedel, og 1,6 prosent er ikke dårlig i forhold til andre selskaper i samme marked. Men vi ønsker å oppnå 2,5 prosent profitt av omsetningen om to år, sier Bischoff.

Til toppen