RESULTATERFINANS

Rekordsalg av LG-mobiler

Mobilvirksomheten leverer nytt overskudd.

LG leverer smartmobiler som aldri før. Toppmodellen G3 bidrar til dette.
LG leverer smartmobiler som aldri før. Toppmodellen G3 bidrar til dette. Bilde: LG Electronics
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
29. okt. 2014 - 14:01

LG Electronics la i dag fram selskapets kvartalsresultater for årets tredje kvartal. Selskapet tilbyr alt fra klimaanlegg til tv-er, men det er tydelig at det er mobilvirksomheten som nå står for det meste av veksten. Dette i en periode hvor markedsleder Samsung taper andeler og Apple har gjennomført sin årlige lansering.

Tidligere har det blitt hevdet at Samsung er det eneste selskapet som har greid å tjene penger på Android-mobiler, men det er uansett ikke lenger tilfellet. Selv om tallet på 16,8 millioner leverte enheter fra LG i forrige kvartal kanskje ikke lyder så imponerende når man sammenligner med salgstallene til Samsung og Apple, så er det 39 prosent høyere enn for et år siden og 16 prosent høyere enn i andre kvartal. Det viktige akkurat nå er at LGs mobilavdeling har levert det beste driftsresultatet på fem år, 163,16 millioner dollar i pluss. Det er dog bare det andre kvartalet på rad at denne avdelingen går i pluss. Totalt omsatte avdelingen for 4,14 milliarder dollar i forrige kvartal, noe som bare er 450 millioner dollar mindre enn den største avdelingen, som leverer hjemmeunderholdning, inkludert tv-er.

LG Electronics regner med at selskapet vil kunne styrke selskapets posisjonering i smartmobilmarkedet ytterligere ved hjelp av selskapet G- og L-serier med smartmobiler. Dette til tross for at selskapet innrømmer at konkurransen i markedet stadig blir hardere.

Totalt omsatte LG Electronics for 14,54 milliarder dollar i forrige kvartal, 7,4 prosent mer enn for et år siden. Dette ga et driftsresultat på 449,61 millioner dollar.

Lollipop

LG Electronics kunngjorde forøvrig i dag at LG G3 vil bli oppdatert til Android 5.0 innen utgangen av året. Det planlegges også en tilsvarende oppgradering til blant annet LG G2, men ingen tidsplan er foreløpig oppgitt. LG Nexus 5 blir etter alt å dømme oppgradert allerede i begynnelsen av november.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.