BEDRIFTSTEKNOLOGI

Rekordsalg av telekort

Telenor Privats forretningsenhet Betalingstelefoner omsetter voldsomt med telekort. I 1996 ble det solgt omlag tre millioner kort til en pris fra 35 til 210 kroner per kort. Telenor selger telekort for langt over hundre millioner kroner.

Øystein Kvistad
11. feb. 1997 - 10:07

- Tre millioner solgte telekort - en økning på 60 prosent sammenliknet med 1995 - var som ventet, sier produktsjef Vigdis Tveit i Telenor Betalingstelefoner (TB) til digi:tele. I år regner TB med å selge nærmere 3,5 millioner telekort, samtidig som selskapet øker andelen telefonautomater som kan lese telekort fra 70 til 80 prosent.

Telenor selger tre typer telekort. "Den store bestselgeren", ifølge Vigdis Tveit, er et kort til 35 kroner som inneholder 22 forhåndsbetalte tellerskritt, mens de to andre korttypene til 98 og 210 kroner har henholdsvis 65 og 150 tellerskritt. Tveit ønsker ikke å opplyse hvor mye som selges av hver korttype, ettersom selskapet ikke oppgir omsetningstall for enkeltprodukter.

Enkel hoderegning tilsier imidlertid at Telenor Privat minst omsetter telekort for 105 millioner kroner. Da forutsetter vi at alle kort som selges er billigtypen til 35 kroner. Etter det Digi:tele vet selges det ikke telekort for så mye som 200 millioner kroner, så det reelle salgstallet ligger et sted mellom 105 og 200 millioner kroner.

- Det er i første rekke ungdom i alderen 15 til 30 år som benytter seg av telekort, som både er billigere og lettere - bokstavelig talt - å bruke enn mynter, sier Vigdis Tveit. Mens du i et myntapparat må regne med både et minsteinnkast på to kroner pluss en tellerskrittakst på cirka 1,60 kroner, slipper du unna minsteinnkastet og får en tellerskrittpris på bare kr. 1,40 hvis du velger det dyreste telekortet til 210 kroner.

Men det er ikke bare brukerne som sparer på de nye automattypene: Telenor sparer store summer på at innbrudd og hærverk er vesentlig redusert. Det var i sin tid France Telecom som først innførte de myntløse telefonautomatene - nettopp for å få bukt med innbruddene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.