Rekordsalg for Blu-ray Disc

Mange konsumenter som har ventet med kjøp av HD-spiller, lander nå Blu-ray-siden av gjerdet.

Rekordsalg for Blu-ray Disc

Mange konsumenter som har ventet med kjøp av HD-spiller, lander nå Blu-ray-siden av gjerdet.

Nyheten i begynnelsen av januar om at Warner Bros heretter ikke lenger vil utgi film på HD DVD-formatet, men kun satse på Blu-ray Disc (og DVD), kan ha begynt å få følger i markedet. Flere forbrukere ser nå ut til å mene at krigen mellom de to formatene er avgjort.

Nettstedet TGToday siterer handelspublikasjonen Home Media Mazine som melder om rekordhøyt salg av Blu-ray Disc-titler i uken 7. til 13. januar. Da hadde Blu-ray Disc-formatet en andel på 85 prosent av HD-filmsalget i USA.

I USA har Blu-ray Disc hele tiden hatt et forsprang på HD DVD, men aldri så stort. Den økte interessen for formatet synes også på den amerikanske topp 10-listen over HD-filmer, hvor det for første gang ikke finnes noen film distribuert på HD DVD-formatet.

    Les også:

Nyhetsbyrået AFP skriver at en undersøkelse blant 2300 elektronikkforhandlere i Japan viser at 90 prosent av de frittstående HD-opptakerne som ble solgt i Japan i fjerde kvartal i fjor, hadde støtte for Blu-ray Disc-formatet. Dette salget ble nødvendigvis ikke påvirket av Warner Bros-nyheten.

Tre Sony-modeller skal lede salget med en andel på 60 prosent, etterfulgt av modeller fra Matsushita (Panasonic) og Sharp.

Toshiba, som støtter HD DVD, skal ha hatt en andel på 4 prosent.

Til toppen