RESULTATERFINANS

Rekordsterkt fra Intel

Rundet 80 milliarder kroner i omsetning på tre måneder.

Intel leverer sterke tall, selv om de ikke er spesielt tungt tilstede innen mobile enheter. Her er Intels toppsjef, Paul Otellini, på en utviklerkonferanse i USA fra september i år.
Intel leverer sterke tall, selv om de ikke er spesielt tungt tilstede innen mobile enheter. Her er Intels toppsjef, Paul Otellini, på en utviklerkonferanse i USA fra september i år. Bilde: Robert Galbraith/REUTERS/SCANPIX

Intel kunne tirsdag kveld presentere resultater for tredje kvartal. Selskapet kunne presentere rekorder på løpende bånd, både omsetning og resultater har aldri vært høyere. Verdens største brikkeprodusent, som finnes i rundt 80 prosent av verdens PCer, varslet også om gode tall for fjerde kvartal.

Omsetningen endte på 14,3 milliarder dollar i årets tredje kvartal, en vekst på 3,2 milliarder dollar eller 29 prosent fra samme periode i fjor. Driftsinntektene enste på 5,1 milliarder dollar, noe som representerer en vekst på 895 millioner dollar eller 22 prosent fra samme periode i fjor.

Nettoresultatet endte med et overskudd på 3,7 milliarder dollar, 20,9 milliarder norske kroner. Dette er hele 705 millioner dollar mer enn tredje kvartal i fjor og en vekst på 24 prosent.

Alle selskapets enheter leverte mer enn 15 prosents omsetningsvekst, og særlig innen PC-klient enheten ble det kraftig oppgang. Enheten er den største med en omsetning på 9,4 milliarder dollar, opp 22 prosent fra same periode i fjor.

I fjerde kvartal forventer selskapet å levere en omsetning på 14,7 milliarder dollar, 83 milliarder norske kroner, pluss minus en halv milliard dollar. Ifølge Bloomberg News forventet analytikerne at selskapet skal omsette for 14,2 milliarder dollar.

De sterke tallene fra Intel viser at de har blitt mindre berørt av en svak verdensøkonomi eller svakere PC-salg, ettersom de ikke er i nærheten av samme markedsdominans innen smarttelefoner og nettbrett. Men Intel varslet at deres brikker ville være å finne i en rekke nye apparater fra første halvdel neste år.

    Les også:

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.