Rekordstor interesse for Apples nye iMac

Apple hevder at etterspørselen etter selskapets nye bordmaskin, iMac, overgår alle forventninger. Steve Jobs er nå sikker på at iMac blir en hit.

Stemningen er høy i Apples hovedkvarter i Cupertino om dagen. Grunnen er at den nye iMac-en nå virkelig ser ut til å slå an hos det datakjøpende publikum. I går kom de første salgstallene fra Apple, og disse viser at det allerede er bestilt over 150.000 iMac-er, bare tre uker etter at maskinen ble lansert. Det er toppmodellen som det sendes ut flest av fra lager - en maskin basert på 800 MHz PowerPC G4-brikken, 15-tommers flatskjerm, CD og DVD-brenner - alt pakket sammen til en sluttbrukerpakke som koster 1799 dollar. Den billigste modellen koster 1299 dollar i USA (norske priser finner du i egen sak - se lenke over).


- Trøkket er større nå enn da vi lanserte den første iMac-serien i 1998, forteller Philip Schiller, global markedsføringssjef i Apple, og legger til at det ikke bare er lojale Mac-brukere som står i bestillingskø men også gamle PC-brukere som vil bytte plattform.

Den originale iMac-en, som altså ble lansert for fire år siden, solgte i et opplag på rundt 100.000 maskiner i sine to første måneder på markedet. Nå har den nye iMac-en overgått dette salget med god margin på under halve tiden.

Leveransene av den nye maskinen tok til i går.

Til toppen