Rekordstor LCD-tv fra LG

LG Electronics lanserte mandag det selskapet hevder er verdens største LCD-tv.

LG Electronics lanserte mandag det selskapet hevder er verdens største LCD-tv.

Mens plasmabaserte tv-er på opptil 60 tommer allerede er kommersielt tilgjengelige, er det til nå ikke blitt introdusert komplette LCD-baserte tv-er med skjermstørrelse på mer enn 46 tommer. Det hevder i det minste LG Electronics. Da regner selskapet selvfølgelig ikke med rene LCD-skjermer. Samsung lanserte allerede i fjor høst en 57-tommer LCD-skjerm.

Mandag avduket LG Electronic en komplett LCD-tv med skjermstørrelse på 55 tommer, som er utstyrt med en set-top-boks designet for å ta imot digitale sendinger. Skjermen skal ha en synsvinkel på 176 grader både vertikalt og horisontalt. Dette betyr at seerne ikke behøver å sitte rett foran skjermen for å kunne se bildet godt.

    Les også:

Skjermen skal blant annet være utstyrt med innganger og utganger for å kunne brukes som datamonitor eller digital tv. Den støtter blant annet automatisk volumregulering og SRS TruSurround.

Skjermens oppløsning er på 1920 x 1080 punkter.

Ifølge The Korea Herald er prisen 19,5 millioner won, omtrent 117.000 kroner.

LG Electronics skal mandag også ha lansert LCD-tv-er i størrelser på opptil 42 tommer et kontrastforhold på 1200:1, noe som ifølge selskapet er det beste på markedet.

Til toppen