Rekordstor OLED-skjerm fra Samsung

Lite tyder på at store, organiske skjermer kommer på markedet med det f©ªrste, men det finnes lyspunkter.

Rekordstor OLED-skjerm fra Samsung

Lite tyder på at store, organiske skjermer kommer på markedet med det f©ªrste, men det finnes lyspunkter.

Utviklingen av alternative skjermteknologier, som vil kunne konkurrere med dagens LCD- og plasmaskjermer, går tregere enn teknologiselskapene hadde forventet. Blant annet har Toshiba gitt opp planene om å komme på markedet med OLED-skjermer (Organic Light Emitting Diode) i 2009 eller 2010.

Noe bedre går det for Samsung. Selskapet leverer omtrent 2000

Denne uken kunngjorde derimot Samsung at selskapet har utviklet verdens første AM-OLED-panel (Active-Matrix Organic Light Emitting Diode) med en størrelse på 31 tommer. Det skal ha støtte for full HD (1080p), en lysstyrke på 550cd/m2 og et kontrastforhold på 1 til 1 million. Forventet brukstid er nå 35.000 timer.

Selve panelet er 4,3 millimeter tykt og skal ifølge Samsung ha et energiforbruk som er omtrent halvparten av et 32-tommers LCD-panel.

Samsung skal vise fra en TV, som tar i bruk den nye AM-OLED-panelet, under Consumer Electronics Show i Las Vegas tidlig i januar. Overfor Reuters vil ikke selskapet si noe når panelet vil komme i kommersielt tilgjengelige produkter.

Samsung planlegger dog å masseprodusere 14-tommers AM-OLED-paneler i 2008. I 2009 vil selskapet begynne å lage PC-skjermer, både til stasjonære og bærbare maskiner, basert på AM-OLED. Disse vil være på 14 til 15,4 tommer store og ha WXGA-oppløsning.

På lenger sikt, trolig i 2010, håper selskapet å kunne tilby skjermer i 40 til 42-tommers størrelse.

Til toppen