Rekordstort flashminnekort fra SanDisk

SanDisk har med en ny modell doblet lagringskapasiteten til minnekort i SDHC-formatet.

Rekordstort flashminnekort fra SanDisk

SanDisk har med en ny modell doblet lagringskapasiteten til minnekort i SDHC-formatet.

SanDisk annonserte i forrige uke at selskapet skal lansere et SDHC-kort (Secure Digital High Capacity) med 8 GB lagringskapasitet i løpet av april. Kortet vil ha en veiledende pris på 190 dollar i USA. Dette inkluderer også en SanDisk MicroMate USB 2.0-leser.

Det nye kortet skal være dét flashminne-kortet i SD-formatet med høyest minnekapasitet til nå, med en dobling av kapasiteten til de romsligste SD-kortene på markedet i dag. Selskapet lanserte et 4 GB-kort for første gang for åtte måneder siden.

Men kortet er ikke blant de raskeste. Det støtter hastighetsklassen SD Speed Class 2, som innebærer en overføringshastighet på minimum 2 MB/s.

SDHC-formatet er basert på SD-standarden. Men mens SD-spesifikasjonen er begrenset til 2 GB lagringsplass, støtter SDHC-spesifikasjonen kapasiteter på inntil 32 GB. SDHC-kort er dessverre ikke bakoverkompatible, noe som betyr at de kun kan benyttes i enheter med SDHC-spor. Drøyt 30 digitale stillbilde- og videokameraer fra blant annet Canon, Casio, Nikon, Panasonic, Pentax og Sanyo er SDHC-kompatible.

Ifølge SanDisk er det ventet at det snart vil komme enheter med slik støtte innen produktkategorier som MP3-spillere og mobiltelefoner.

Til toppen