RESULTATERFINANS

Rekordtall for Mac, iPhone og iPad

Pengene renner inn som aldri før hos Apple.

Rekorder på alle fronter for Apple-sjef Steve Jobs, som lokker med enda noen nyheter som skal komme i løpet av året.
Rekorder på alle fronter for Apple-sjef Steve Jobs, som lokker med enda noen nyheter som skal komme i løpet av året. Bilde: Per Ervland
21. juli 2010 - 08:09

Apple la i går frem tallene for selskapets avvikende tredje kvartal, som ble avsluttet den 26. juni. De viser et overskudd på 3,25 milliarder dollar, eller 20 milliarder norske kroner. Det er rekord.

De tre siste månedene har Apple omsatt for 15,7 milliarder dollar, om lag 98 milliarder kroner. Det er også rekord.

På samme tid i fjor satt Apple igjen med et overskudd på 1,83 milliarder dollar (11,4 milliarder kroner) og en omsetning på 9,73 milliarder dollar (60,8 milliarder kroner).

Fosser frem

Det var på forhånd stor spenning knyttet til salget av iPad, som for første gang er med i regnskapet etter lanseringen i april. Ekspertene var usikre på om iPad ville kanibalisere selskapets øvrige produkter. Slik gikk det ikke.

Apple solgte 3,5 millioner Mac-datamaskiner i perioden, igjen en rekord og 33 prosent flere enn på samme tid i fjor. Det er solgt 3,3 millioner iPad-enheter i kvartalet. Samtidig solgte de 8,4 millioner iPhones, opp hele 61 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor.

- Vår beste lansering

Det er lite som tyder på at de mye omtalte antenneproblemene med iPhone 4 har påvirket salgstallene.

- Det var et fantastisk kvartal som overgitt forventingene våre på alle fronter. Det inkluderer vår beste produktlansering noensinne med iPhone 4, sier toppsjef Steve Jobs i en pressemelding.

Videre fremhever han den vellykkede introduksjonen av nettbrettet deres, samtidig som de selger flere Mac enn noen gang.

- Og fortsatt har vi fantastiske nye produkter som kommer senere i år, fortsatte Apple-sjefen.

Det eneste produktet de solgte mindre av var iPod, ned åtte prosent til 9,41 millioner enheter, men til gjengjeld steg omsetning også her, med fire prosent ettersom kundene i økende grad velger den dyrere iPod touch-modellen.

Bedre enn ventet

Resultatet viser at Apple tjente 3,51 dollar per aksje i andre kvartal i år, opp fra 2,01 dollar per aksje i samme kvartal i fjor. Analytikere ventet ifølge nyhetsbyrået Reuters 3,11 dollar per aksje.

Det overraskende gode resultatet gjenspeilte seg tirsdag kveld på aksjemarkedet. Apple-aksjen steg 2,6 prosent til 251,89 dollar på Nasdaq-indeksen, og steg ytterligere til 259 dollar etter børsens stengetid.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.