Rekordtall og emigrasjon for Accenture

Accenture har gjennomført sitt beste kvartal noensinne, og vil flytte over en tredjedel av arbeidsstokken til lavkostland.

Accenture har gjennomført sitt beste kvartal noensinne, og vil flytte over en tredjedel av arbeidsstokken til lavkostland.

Accenture presenterer rekordresultater og flytteplaner samtidig.

Resultatmessig ser det pent ut. En vekst på 11 prosent fra samme kvartal i fjor gir Accenture en omsetning på 4,08 milliarder dollar, og dermed det omsetningsmessig beste kvartalet i selskapets historie.

Driftsresultatet økte også betydelig, med 17 prosent til 672 millioner dollar.

Nye avtaler holdt dessuten nesten følge med omsetningen i kvartalet, og landet på 3,96 milliarder dollar. Konsulentdelen vokste mest, med 18 prosent økning i ordreinngangen til 2,53 milliarder dollar, mens outsourcing økte med 15 prosent, til 1,43 milliarder.

Samtidig planlegger Accenture å øke antallet ansatte i lavkostland som Kina, India og Filipinene ytterligere, til mellom 30.000 og 50.000 de neste tre årene, melder computerworld.dk.

Fra før av har Accenture 19.000 av sine 115.000 medarbeidere i lavkostland. Prosentandelen som havner i lavkostland vil avhenge av om de skal erstatte folk i Vesten eller i større grad representere vekst i arbeidsstokken. Blir antallet så mye som 50.000 vil det uansett representere en alvorlig andel av de ansatte, antagelig et sted mellom en tredjedel og halvparten.

Til toppen