Rekordvekst i det norske PC-salget

Trass i tidlig påske i år, vokste PC-salget med 21 prosent i første kvartal.

Trass i tidlig påske i år, vokste PC-salget med 21 prosent i første kvartal.

PC-salget vokste med 21 prosent første kvartal til tross for færre dager på grunn av påsken.

Ifølge Finansavisens estimat er HP fremdeles Norges største PC-leverandør, men slår Dell med bare 700 PC-er foran. Dersom trenden fortsetter kan Dell være markedsleder i løpet av andre kvartal.

Regner man med både serversalget og PC-er vokste Dell med 62 prosent, og kan være størst. Ser man isolert på PC-salget vokste HP-salget med 14 prosent og Dell på 44 prosent.

Informasjonsdirektør Hans Christian Seime i Dell forteller til Finansavisen at med utrullingen til Statoil i andre kvartal, kan PC-salget nå nye rekorder. Dell hadde i første kvartal vekst på 49 prosent på stasjonære PC-er og 37 prosent på bærbare.

Hos HP gikk salget av bærbart ned med åtte prosent.

Packard Bell hadde den største prosentvise veksten med 83 prosent, etterfulgt av Acer med 80 prosent vekst, hvorav stasjonære PC-er utgjorde en vekst på 264 prosent. IBM hadde en totalvekst på 24 prosent.

IBM skal neste kvartal levere 7.000 bærbare PC-er til Telenor og videre til skoler. Det ble i forrige uke gjort kjent av Ementor har byttet ut HP med IBM som sin strategiske partner for internt utstyr.

Til toppen